2010-07-27

Indien i Stockholm


I oktober drar en stor Indien-kulturfestival igång på flera olika scener i Stockholm.

Jag är redaktör för en tidning som kommer att delas ut under festivalen som pågår ända till 9 januari nästa år.

Missa inte Cult Fiction, ett författarsamtal mellan med Anjum Hasan, Samit Basu och Zac O’Yeah i baren på Södra teatern 5 oktober klockan 19:

Kultförklarade fantasyförfattaren Samit Basu (bilden) är indisk pionjär inom genren. Anjum Hasan är Sverigeaktuell med romanen ”Bort, Bort” som släpps i samband med kvällens efterfest. Dessa två, tillsammans med vår man i Indien, nämligen Zac O’Yeah, läser ur sina senaste böcker och diskuterar och debatterar den indiska bokvulkanens utbrott.

Efteråt minglar de med publiken på en genuin indisk fest. En litteraturafton, med DJ och sound-trac.

Anjum Hasan som skriver den nya indiska city-romanen och skildrar den unga, framåtsträvande och något förvirrade medleklassen i Bangalore. Samit Basu som fullkomligt sprutar ur sig fanatsyböcker och serier och är oerhört populär bland hinditalande ungdomar. Deras ciceron är också författare och räknar sig numera som halvindier; Zac o’Yeah.

Zac O’Yaeh debuterar i höst på den indiska bokmarknaden. De tre möts i ett samtal om den indiska läsekretsen, om utvecklingen av olika bokgenrer, om vardagen som författare i Indien, om att kultförklaras.

Anjum Hasans senaste roman Neti Neti släpps just den här kvällen på svenska med den svenska titeln Bort, bort. För Bort, bort nominerades hon till Man Asian Literary Prize 2008. Hennes debutroman Lunatic in my Head utkom 2007 och nominerades till Crossword Book Award.

Inga kommentarer:

Leta i Indien Online