2011-03-16

Snabbare indiskt visum


Glada nyheter för alla Indienresenärer. Nu går det snabbare att få indiskt visum.

Resenärer har senaste åren klagat på att väntetiden på att få indiskt visum ökat från ett par dagar till en-två veckor. Inte minst har det drabbat Apollo, som har charter en gång i veckan till Goa. Att sälja sista minuten-resor med så lång handläggningstid för visum är omöjligt.

Indiens nye ambassadör i Sverige Ashok Sajjanhar lovade för några månader sedan att försöka snabba på visumproceduren. Effektiviseringen är nu genomförd.

- De allra flesta turistvisum ordnas numera på en-två dagar och under inga omständigheter på mer än fem dagar, säger Ashok Sajjanhar.

Om du inte själv uppsöker visumkontoret i Stockholm, utan postar pass och ansökningshandlingar, får de lägga till 3-4 dagars väntetid för postgången.

För att göra det möjligt att sälja sista minuten med mycket varsel utreder just nu TT Visa Application Service, företaget som tar emot och administrerar visumansökningarna, möjligheten att inom kort börja ta emot visumansökningar online och därefter klistra in visumet i passet på Arlanda flygplats i samband med utresan.

Förhoppningen är att börja med expresservice för indiskt visum innan vinterns säsong för charter till Goa tar slut.

Inga kommentarer:

Leta i Indien Online