2011-08-10

Indisk festival i Uppsala


Förra hösten var det indisk kulturfestival i Stockholm. I höst är det dags för Uppsala.

Under hela september månad kommer det under rubriken Incredible India runt om i Uppsala bjudas på ett smakprov av ett färgstarkt land som är väl värt att lära känna närmare. Ett land där högteknologi och uråldrig tempeldans lever sida vid sida och där utvecklingen accelererar i superfart.

Festivalen bjuder på klassiska konserter med några av indiens främsta musiker likväl som modern fusion mellan väst och öst, Bollywood dans och klassisk tempeldans, filmfestival, utställningar, foto, föreläsningar, indisk marknad, författare, meditation, yoga, mat, olika workshops med mera ...

Säljv är jag med på invigningen 1 september och håller dessutom ett föredrag om Indien på Uppsala stadsbibliotek 1 oktober.

Hela programmet hittar du här!

3 kommentarer:

Linnea Karlsson sa...

Snälla uppmärksamma vår blogg. lotusbarnen.blogg.se

Vi är tre unga tjejer som under tre månader arbetat och bott på ett av Adoptionscentrums barnhem i Indien. Under tiden på barnhemmet blev vi vittne till en fruktansvärd, nedbrytande och mycket allvarlig misshandel av barnen. Trots att adoptionscentrum adopterar barn från barnhemmet och bistår med pengar tar de inte våra vittnesmål på allvar. Vårt syfte med bloggen är att skapa oponion. Snälla hjälp oss att ge våra älskade barn ett ansikte och en bättre framtid. De lever på barnhemmet helt isolerade och kan inte själva påverka sin situation.

~Även i de smutsigaste av dammar kan de vackraste av blommor växa~

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Elin T sa...

Hej Per,
Jag hittade hit för första gången idag. Vilken bra blogg med matnyttig information kring Indien, precis vad jag letar efter! Bra tips med festivalen i Uppsala, tack:)!

Leta i Indien Online