Rapporter och kommentarer från det moderna och det traditionella Indien av Per J Andersson, författare, Indienresenär, nyhetsredaktör på Vagabond och 2010 utsedd till Årets Journalist.
2009-08-06
Ät brittiskt! Ät Chicken tikka masala!
Chicken tikka masala. En indisk paradrätt? Fel, en brittisk paradrätt!
Namnkombinationen och såsen är en uppfinning av sydasiatiska kockar på indiska krogar i Storbritannien i ett försök att skapa något som ser exotiskt ut men ändå inte är för starkt. Rätten har därefter spritt sig till indiska krogar över hela västvärlden och även exporterats tillbaka till moderlandet.
På restaurang The Shish Mahal i Glasgow säger man sig ha uppfunnit maträtten på 70-talet och vill nu att EU ska ursprungsskydda rätten på samma sätt som till exempel parmaskinka.
Men det finns kockar i både London och Birmingham som också vill ha äran för chicken tikka masala.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar