2007-09-27

Fler flyg till Indien

Nu ger sig ytterligare ett flygbolag in i kampen om att flyga skandinaver till Indien. Det är indiska flygbolaget Jet Airways, sedan över tio år känt som ett av Indiens största privata inrikesflygbolag, som i samarbete med Brussels Airlines, byggt upp ett europeiskt nav i Bryssel.

Skandinaviska resenärer flyger från Stockholm, Göteborg, Oslo eller Köpenhamn till Bryssel och byter där för vidare resa till Mumbai, Delhi eller Chennai. Jet Airways flyger sedan vidare till ett 40-tal orter i Indien.

Jet Airways berömmer sig för att ha flygplan med en genomsnittsålder på 5,1 år, vilket innebär att det är en av världens yngsta flygplansflottor.

Sedan Finnair för några år sedan började flyga till Indien är det priskrig på Indienflyg. För ett par år sedan fick du betala 7 000–8 000 kr för en Indienbiljett. Nu tar de flesta flygbolag, inklusive British Airways och Finnair, under 5 000 kr, även under vintersäsongen. Jet Airways biljetter är dock lite dyrare, räkna med runt 6 000 kr.

En fördel för stockholmare är att du tack vare att Jet Airways valt Brussels Airlines kan starta din Indienresa på lilla, hanterbara Bromma, där köerna bara är en bråkdel så långa jämfört med på Arlanda.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Indien Online !?.

Har de ställt kossorna på rad nu eller ?.

SideShow Surfer

Per Johan Andersson sa...

Kossorna på rad? Betyder? Nån sorts lustighet är det, men förklara gärna den poängen, jag är lite trött idag!

Fredrik sa...

Åkte en del inrikes med Jet Airways när jag var i Indien i början av året. Måste säga att jag var klart imponerad! Ett av de bästa flygbolag jag åkt med.

Det var inte många år sedan Indiens inrikesflyg var ett skämt. Idag är de världsklass!

Leta i Indien Online