2009-06-09

Känd slumflicka skriver bok om sitt liv


Rubina Ali var en av barnskådespelarna i filmen Slumdog Millionaire och är bara nio år. Ändå har hon redan fått kontrakt på att skriva en bok om sitt liv.

Förmodligen blir hon därmed världens yngsta memoarförfattare.

Boken, som ges ut av brittiska förlaget Transworld, ska handla om hur hon växte upp i slummen i Bombay, valdes ut att spela i filmen och blev världskändis.

Tillsammans med två andra av filmens barnskådespelare - också de uppväxta i slummen - deltar hon nu också i välgörenhetsgalor med filmlåten Jai Ho och uppträder med Bollywooddans i affärsgallerior.

Rubina Alis bok kommer ut redan i juli i år. Intäkterna ska delas: hälften till Rubina, hälften till franska välgörenhetsfonden Medecins du Monde.

Rubinas liv har redan bjudit på skandaler. I april skrev en brittisk tidning att hennes pappa Rafiq Qureshi försökt sälja/adoptera bort henne till en rik familj i Mellersta Östern för närmare tre miljoner kronor för att förbättra livsvillkoren för resten av familjen som bor i slummen.

Men såväl pappan själv som Rubina förnekade ryktena.

Och nu kommer boken som med största sannolikhet gör familjen till miljonärer, boken där man för reda på hur allt egentligen gick till.

Som i en saga, som i Bollywood, som i Slumdog Millionaire.

Inga kommentarer:

Leta i Indien Online