2012-11-09

Intresset för Indienresor ökar


Medan turismen i 20 år ökat starkt till Kina har turistströmmarna till Indien varit konstanta. Och snarare varit små rännilar än strömmar. Men nu ökar svenskarnas Indienresande rejält.

Flera arrangörer av rundresor i Indien rapporterar om starkt ökat intresse. Indienresor säger att intresset tagit fart ordentligt senaste året, medan intresset för resor till Kina, som man arrangerar under varumärket Kinaresor, minskar. Företagets Indienresor säljer slut i snabbt tempo.

Inför årets vintersäsong har också Jambo Tours resor till Indien sålt mer än någonsin tidigare. Ökningen är 30 procent jämfört med förra året, rapporterar reseföretaget.

– Indien ligger relativt nära, men är för oss nordbor ändå väldigt annorlunda, vilket fascinerar och väcker vår reslust, säger David Karlsson, marknadschef på Jambo Tours, och tillägger:

– Vi har också märkt att flera av våra resenärer gärna reser tillbaka till Indien för att uppleva andra delar av landet eller för att helt enkelt fördjupa sig i tidigare besökta platser.

TT Services, som fram till i måndags skötte hanteringen av ansökningar av indiska visum, uppger att man sista året utfärdade ca 45 000 visum till svenskar som skulle resa till Indien, en stor ökning jämfört med för några år sedan.

Totalt sett är ändå Indien i bakvattnet. Medan jämnstora Kina tar emot drygt 50 miljoner internationella turister om året, besöker bara en tiondel så många utlänningar Indien.

Om en vecka ska jag vara reseledare för fullbokade resan Indien Express, nio dagarsrundresa till Delhi, Agra, Jaipur, Fatehpur Sikri och Rantambore. Nästa höst leder jag en resa till Calcutta, Orissa och Bombay. Den resan kan du anmäla dig till här! 


Inga kommentarer:

Leta i Indien Online