2012-11-12

Res med Per J Andersson till IndienUnik rundresa till kontrasternas Indien med Calcutta, Mumbai och delstaten Odisha.

Nu har du möjlighet att följa med författaren och indienkännaren Per J Andersson på en ovanlig resa till Indien. Efter 30 års resande i landet och 6 böcker om Indien plockar Per fram sina personliga kontakter och visar oss sina guldkorn.

Resan tar sin början i den sjudande storstaden Calcutta där vi prickar in den populära ljusfestivalen Diwali, indiernas motsvarighet till vårt nyårsfirande. Nationalpoeten Tagores hem, Kali-templet, Moder Teresas verksamhet och den livliga blomstermarknaden är några av de sevärdheter vi besöker.

Vi fortsätter till bad- och pilgrimsorten Puri i delstaten Odisha där vi får tid för sol och bad. Här besöker vi också det tusen år gamla soltemplet Konark. Vi gör dessutom en utflykt till delstatshuvudstaden Bhubaneshwar med sina antika jainistiska grottor och tusen år gamla hinduiska tempel.

En av höjdpunkterna på resan blir när vi kommer till byn Athmallik som ligger i djungeln vid den stora floden Mahanadi. Här bor vi i ett byhus som tillhör PK Mahanandia. PK cyklade hela vägen från Indien till Sverige på 70-talet för att återförenas med sin kärlek, Lotta från Borås – en kärlekssaga som båda våra reseledare är inblandade i: Per har skrivit en bok om den fantastiska resan och Lotta är den Lotta som PK cyklade till för att gifta sig med.

Vi tar del av bylivet och besöker en skola för etniska minoriteter, paddlar kanot, gör vandringar i skogen och besöker en närliggande ekoby. Vår kock förser oss med vällagad mat från det indiska köket.

Vi avslutar vår resa i Mumbai, Indiens största stad. Kontrasterna blir extra tydliga när vi på samma dag besöker slummen och följer den extravaganta överklassens historia på en Heritage Tour på anrika lyxhotellet Taj Mahal. En av dagarna träffar vi en journalist för att prata om livet i megastaden, en annan dag besöker vi en av stadens många filmstudios – i Mumbai finns ju Bollywood, världens största filmindustri.


NÄR: 2–14 november 2013

PRIS: 29 900 kr, del i dubbelrum. Tillägg enkelrum: 2 700 kr (7 dagar, under vistelsen i byn Athmallik sover vi flera i samma rum).

ANTAL DELTAGARE: 10–18 personer.

Reslängd: 13 dagar.

Flyg från Skandinavien till Calcutta och hem från Mumbai.

Resan leds av Vagabondredaktören, författaren och indienkännaren Per J Andersson och Lotta Mahanandia von Schedvin.

Vi bor i dubbelrum på hotell, frukost ingår.

Helpension två dagar samt välkomst- och avskedsmiddag.

Visum, karta och boken New Delhi–Borås (om PK och Lotta) ingår i resan.

Mycket innehållsrikt och mångsidigt program med flera intressanta studiebesök.

Resan avslutas i Mumbai men kan förlängas med sol och bad i Goa – bokas i så fall vid anmälan.

Inga kommentarer:

Leta i Indien Online