2009-01-26

Hindunationalister spöade kvinnor på pub


Den högerextrema hinduorgansationen Sri Rama Sena tycker att sekulariseringen och moderniseringen och de västerländska vanorna är vidiga - och beter sig därför som talibanerna i Afghanistan.

I lördagskväll gick tio av organsationens aktivister in på puben Amnesia i kuststaden Mangalore (33 mil från Bangalore), förolämpade ägaren och flera kunder och gav sig på fyra kvinnliga pubgäster och gav dem stryk.

Polisen kom till platsen och grep aktivisterna.

En av kunderna berättade att aktivisterna hävade att kvinnorna bröt mot indisk sed genom att dricka alkohol.

Ledaren för Sri Rama Sena, Pramod Muthalik, som var med och spöade folk på puben, sa senare på telefon till Hindustan Timnes:

- Vi gjorde det för samhällets bästa.

Innan Muthalik startade sitt eget lilla parti var han medlem i Bajrang Dal (ungdomsavdelningen av Världshindurådet, den internationella organisationen för spridningen av hindutva, idéerna om hinduisk överhöghet) och Shiv Sena (ett hinduchauvinistiskt parti med bas i Bombay).

I samband med upploppen mellan hinduer och kristna i delstaten Karnataka i september förra året utannonserade han en demonstration för att protestera mot att kristna skulle ha attackerat hinduer, trots att det bara var hinduer som attackerat kristna kyrkor. Demonstrationen blev heller aldrig av - ingen kom, utan Muthalik själv och hans kompisar.

1 kommentar:

Anonym sa...

Var i Bangalore vid tiden av Mangalore händelsen och den påverkade starkt nattlivet där också, förutom att pubarna stängdes klo 23 så var det nu också förbjudet att dansa, polisen hade konfiskerat dj-setten och gjort dem arbetslösa. Enda sätten att fortsätta kvällen var hemmafest, men cirka kl 0130 var polisen där också. Skrämmande!

Leta i Indien Online