2009-02-10

Rosa trosor till hinduhögeraktivister


Indier som blivit förbannade på att kvinnor som besökt en pub i Mangalore trakasserats ska skicka en provocerande Alla hjärtans dag-gåva till förövarna.

För ett par veckor sedan gick några unga män från en hinduhögergrupp in på en pub i staden Mangalore och spöade kvinnor. Skälet: aktivisterna anser att besöka en pub och dricka alkohol är ett "oindiskt" och omoraliskt beteende för en kvinna.

Mer 8 000 indier har gått med i Facebook-gruppen Consortium of Pub-going, Loose and Forward Women. Gruppen växer nu med ett par 2 000 medlemmar om dagen.

Facebook-gruppen ska på Alla hjärtans dag på lördag skickat en gåva till hinduhögeraktivisterna i Sri Ram Sena (Herren Ramas armé). Gåvan? Ett par rosa underbyxor. Provocerande men inte överdrivet provocerande för en puritan, eftersom de har hög anständig midja (se bilden).

The Consortium of Pub-going, Loose and Forward Women
, som skapades på Facebook i förra veckan, har också uppmanat kvinnor att gå till närmaste pub och beställa en drink på Alla hjärtans dag.

Får mig att tänka på författaren Suketu Mehtas uppmaning efter terrordåden mot Bombay 26 november. Bombay är alla rättrognas hatobjekt. Staden puritanerna (såväl hinduiska som muslimska fundamentalister) älskar att hata. Sydasiens minst traditionella, minst religiösa och mest etniskt blandade stad.

I Bombay har folk efter de senaste årens många bombdåd inte springit bort för att sätta sig i säkerhet utan mot explosionens centrum för att hjälpa de drabbade. Efter dåden, skrev Suketu Mehta, borde hela världen rusa mot katastrofens mitt, flyga till Bombay och spendera sina pengar, ”… drömma större, tjäna ännu mer pengar, besöka staden mer än någonsin … skruva upp den förbjudna musiken och dansa, arbeta hårt och festa hårdare”.

Läs tidigare blogginlägg om attacken mot puben.

Gå med i Facebook-gruppen du med - du behöver varken vara kvinna eller indier, sympatisör räcker.

Läs vad jag skrev om vad indiska författare tyckte om attentatet mot Bombay.

Inga kommentarer:

Leta i Indien Online